Hoe werkt een thuisbijeenkomst

 

 

 

Iedere thuisbijeenkomst heeft veel afwisseling. We gaan samen in kaart brengen wat u als problemen ervaart en hoe u al geprobeerd heeft deze aan te pakken. Iedere aanwezige heeft zijn ervaringen en ideeën en door met elkaar te brainstormen voelt u zich al niet meer zo alleen en onbegrepen.

Ik zal begrippen en processen verduidelijken door ze eenvoudig te tekenen. Op deze manier geef ik u theoretische achtergronden over bijvoorbeeld ADHD en ASS, of over hoe communiceren met elkaar in je gezin werkt en hoe wij daar zelf invloed op hebben. Door ‘you tube’ filmpjes te bekijken kunnen we even ontspannen door te ontdekken dat je echt de enige niet bent. Toch een beetje een geruststelling. Door spelletjes en oefeningen te doen brengen we de theorie en de praktijk bij elkaar. Een voorbeeld hiervan is om eens te proberen mij antwoorden te geven op eenvoudige vragen, terwijl twee anderen ook uw aandacht vragen met vragen of opmerkingen. Dat overkomt een kind met ADHD vele keren per dag. Er gebeurt van alles om hem heen en het lukt hem niet iets uit te schakelen. Hij kan niet anders dan overal op reageren, al die prikkels lijken even belangrijk. Wat een drukte in je hoofd! Het kan bijna niet anders dat je dan iets vergeet, een vraag gemist hebt van iemand. En zeer waarschijnlijk wordt die dan boos of ongeduldig. Ik laat u op deze manier even een beetje ervaren hoe het is voor uw kind. En natuurlijk zullen er een hoop tips uitgewisseld en gegeven worden. Na afloop van een thuisbijeenkomst wordt aan de hand van 4 eenvoudige schaalvragen aan u gevraagd of de thuisbijeenkomsten aan uw verwachtingen voldeden.

 

Een ongedwongen sfeer, aandacht voor elkaar en een dosis humor zijn belangrijke ingrediënten.

 

 

Na de thuisbijeenkomst(en) heeft u inzicht gekregen in wat uw kind met zijn gedrag vraagt van u en de invloed van uw houding daarop. Door aandacht voor en uitbreiden van dat wat goed gaat en het gebruiken van besproken tips, heeft u voldoende vertrouwen om samen verder te groeien.